Auteurs

Commando in Indië auteurs:

 

Chris van Coolwijk

In het dagelijks leven is hij werkzaam als gezagsvoerder op een Boeing 747. Chris is het project om Commando in Indië begonnen om het verhaal van zijn grootvader te vertellen. Behalve als (ghost)schrijver werkzaam te zijn aan het boek heeft hij zijn broer David betrokken bij  commando in Indië.

 


Willem den Engelsman

Willem is de verteller van het boek Commando in Indië. Als de tweede wereldoorlog is afgelopen en de eerste berichten het land bereiken dat Nederlands-Indië onveilig is. Door geweldadige bendes en terroristen besluit hij om naar Indië te vertrekken.

In Indië komt hij uiteindelijk terecht bij het Korps Speciale Troepen waar hij voor zijn beleidvolle en moedige optreden tijdens diverse acties het bronzen kruis krijgt toegekend. De tijd als commando in Indië blijft als een rode draad door zijn leven lopen. Op 93-jarige leeftijd besluit hij dan toch dat er een boek geschreven moet worden over zijn leven als commando.

 

 

 

 

 


David van Coolwijk

David wisselt zijn beroep van buschauffeur in zijn vrije tijd af met iets compleets anders. Hij brengt zijn vrije tijd door met reenactment waarbij hij zich het liefst omkleed in hetzelfde KST uniform als dat van zijn grootvader Willem den Engelsman droeg in Indië. David is verantwoordelijk voor de vele unieke kleurenfoto’s in het boek Commando in Indië